Nowy produkt
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
690,00 zł brutto
Marka | FITaqua |
Produkt | Polski |
Filtr skrzynkowy FITaqua Alabaster oparty został na siodmiostopniowej filtracji molekularnej. Umożliwia uzyskanie najczystszej i zawsze świeżej wody pitnej o doskonałym smaku i właściwym bilansie minerałów. Zatrzymuje wszelkie skażenia i alergeny.
Filtrację uzupełniono o mineralizator, który zawiera szlachetny dolomit i zapewnia odpowiedni balans minerałów w wodzie.
Oprócz naturalnego mineralizatora wyróżnia się wkładem bioceramicznym, odpowiedzialnym za deklastrację cząsteczek wody. Dlatego system FITaqua Alabaster RO7 jest szczególnie polecany tym, którzy poszukują wody najbliższej naturze, wspierającej odkwaszanie organizmu. Woda z filtra Alabaster RO7 ma właściwą strukturę cząsteczek i wysoką bioprzyswajalność.
Podwieszana estetyczna obudowa daje możliwość spersonalizowania dzięki nadrukowi*.
FITaqua Alabaster zapewnia wodę:
oczyszczoną molekularnie,
naturalnie mineralizowaną szlachetnym dolomitem (tabela składu mineralnego filtrowanej wody),
o alkalicznym pH.
Eliminuje bakterie, a także ponad 160 zanieczyszczeń, w tym ponad 145 substancji potencjalnie szkodliwych dla zdrowia:
dwutlenkek chloru,
fluor,
ołów i rtęć,
cząsteczki mniejsze niż 0,2 mikrony, w tym azbest, osady, brud i kamień,
33 pestycydy i produkty uboczne pestycydów,
13 produktów ubocznych procesu dezynfekcji,
radon i produkty uboczne rozkładu radonu znajdujące się w wodzie pitnej,
9 zanieczyszczeń pochodzenia farmaceutycznego,
42 rodzaje substancji zaburzających gospodarkę hormonalną,
substancje rakotwórcze, potencjalnie występujące w wodzie.
Budowa filtra kuchennego Alabaster zapewnia sterylność i brak dopływu powietrza do wody, dzięki temu mamy pewność, że woda jest wolna od bakterii i zanieczyszczeń, i jest w pełni bezpieczna.
Montaż:
wnętrze szafki pod/nad zlewem
ściana
podłoga
do picia bez przegotowania, również dla niemowląt, seniorów, osób o obniżonej odporności i alergików,
do gotowania zup, warzyw, parzenia kawy, herbaty i naparów ziołowych. Przywraca potrawom i napojom właściwy, naturalny smak,
do pielęgnacji wrażliwej skóry rąk i twarzy, pomaga leczyć alergie skórne i łuszczycę,
do mycia warzyw i owoców.
Chlorowanie wody to najprostszy i najbardziej rozpowszechniony sposób uzdatniania wody. Jego początki sięgają zmian warunków życia i zdrowia, które nastąpiły w związku z rozwojem przemysłu oraz osiedli ludzkich w XIX w. Pierwszy raz zastosowano go w Stanach Zjednoczonych - pozwolił on w spektakularny sposób zatrzymać nawracające epidemie Duru Brzusznego, Cholery, Czerwonki czy Leptospirozy. Dziś nadal stosowany jako podstawowy "odkażacz" skutecznie neutralizuje mogące znajdować się w wodzie bakterie, np. coli, zapobiega, więc rozwojowi bakterii w sieciach wodociągowych.
Trzeba jednak mieć świadomość, że chlor działa tak samo w przewodzie pokarmowym: ma tendencję do dezynfekcji, masowego zabijania mikroorganizmów, zarówno tych dobrych, jak i złych. Poza zabijaniem na "oślep" - coraz częściej można spotkać się z badaniami traktującymi o chlorze jako przyczynie występowania chorób nowotworowych, między innymi raka jelita czy żołądka. Zgodnie z danymi Międzynarodowej Agencji Chorób Nowotworowych 59 związków chloru organicznego przyczynia się do występowania raka u ludzi i zwierząt. Chlor i jego trujące związki sprzyjają również powstawaniu alergii dróg oddechowych i przewodu pokarmowego. Niszczą bowiem śluzówki ułatwiając wtargnięcie alergenów w głąb tkanek i do krwi, wywołują napady kaszlu, astmy i kataru u chorych z alergią. Ponadto niszczenie śluzówek może też przyśpieszać wystąpienie wrzodów.
Chlor pozbawia skórę ochronnej warstwy lipidowej. Skóra traci nawilżenie, przez co często staje się szorstka lub podatna na podrażnienie. W skrajnych przypadkach mogą się pojawiać zaczerwienienia lub alergie. Podobnie sprawa ma się z włosami, które mogą stawać się łamliwe i wysuszone.
Najbardziej skutecznym sposobem przywrócenia wodzie jej naturalności i całkowitego usunięcia związków chloru jest zastosowanie filtracji molekularnej, warto też chronić skórę poprzez stosowanie złóż opartych na węglu aktywowanym - adsorbującym chlor, czy specjalnie ku temu zaprojektowanych filtrów prysznicowych - zawierających złoże KDF lub ANM, występujących również w naszej ofercie (Filtr prysznicowy srebrny)
6 wkładów liniowych 2”: 2 wkłady sedymentacyjne, 2 wkłady węglowe (odpowiadające za smak i zapach wody, mineralizator oraz wkład bioceramiczny.
membrana osmotyczna
obudowa
zbiornik o pojemności 12l (zapewnia wydajność filtra i bieżący dostęp do zawsze świeżej wody)
Wymiary Filtra:
Wysokość - 43 cm
Wymiary zbiornika na wodę:
Produkowany w Polsce. Podlega kontroli jakości na każdym etapie produkcji.
Marka: Platinum Wasser Model: PW-RO6-NEO Filtr: Kuchenny Przyłącze: --- Trwałość: 3-6 miesięcy Produkt: Polski / Niemiecki
Marka: Platinum Wasser Model: PW-RO5-NEO Filtr: Kuchenny Przyłącze: --- Trwałość: 3-6 miesięcy Produkt: Polski / Niemiecki
Marka: Platinum Wasser Model: PW-RO7-NEO Filtr: Kuchenny Przyłącze: --- Trwałość: 3-6 miesięcy Produkt: Polski / Niemiecki